Elektrotherapie

Elektrotherapie

Wat is elektrotherapie?

Elektrotherapie is een erkende medische behandelmethode, die wordt toegepast bij revalidatie, pijnbestrijding en sporttraining.
Het principe van de werking van elektrostimulatie is heel eenvoudig. Elektrostimulatie bootst natuurgetrouw de processen na die een rol spelen bij een spiercontractie die door de hersenen wordt gestuurd. Zo wordt bij elektrostimulatie de prikkeling van de spier opgewekt door elektrische impulsen die het apparaat naar de motorische zenuw stuurt. Een spier maakt geen onderscheid tussen een contractie die wordt aangestuurd door uw hersenen en een contractie die wordt opgewekt door middel van elektrostimulatie. Men noemt dit een elektrisch geïnduceerde contractie.

Wat zijn de voordelen van elektrotherapie?

Het gebruik van intense elektrostimulatie is volledig veilig.

Uw zenuw-systeem wordt niet overbelast,
Hierbij beschermt u uw gewrichten

Elektrostimulatie heeft geen bijeffecten. Het is een niet-invasieve behandelmethode die vaak wordt gebruikt als effectief alternatief voor medicijnen en voor pijnbestrijding.

Voor wie is elektrotherapie bestemd?

Voor sportmensen:
Als aanvulling op de training; voor prestatieverbetering; voor een snellere genezing van bepaalde blessures; voorbereiding van het wedstrijdseizoen; een sneller herstel na zware inspanningen; de verlichting van pijn

Voor fysiotherapeuten:
Bij revalidatie; verlichting van de pijn; de behandeling van specifieke neurologische, orthopedische, reumatologische, traumatologische, urologische of vasculaire pathologie.

Voor als u uw lichaam wilt verzorgen:
Om in vorm te blijven; voor massages; om het gevoel van zware benen te verlichten; bij pijn in de lenden, bij nekpijn of als aanvulling op een fysiotherapiebehandeling.